čtvrtek 15. října 2009

Pokojová teplota

Ráda bych sem psala víc. Ale osobní zážitky v tuhle chvíli nejsou nijak převratné, přesněji řečeno, s příchodem podzimu ubývá historek a přibývá znalostí (studuju a čtu pořád poměrně pilně). Takže jsem se rozhodla vrátit se k osvědčenému portugalskému modelu a přidávat víc článků o Bostonu, Americe, lidech a věcech tady, dokud to bude někoho zajímat. S jedním omezením. Doteď si zakazuju a předsevzala jsem si, že prvních 6 měsíců to dodržím, psát jakékoli zobecňující výkřiky o Američanech. Všechno je totiž daleko složitější, než se z Evropy zdá a věci, které nedávaly smysl, se tady mnohdy hodně poopraví.
Aktuální fyzický stav mi celkem jednoznačně signalizuje dnešní téma. ZIMA. Já vím, že v Čechách dnes sněží, nejde proud a silničáři, sice oprávněně, ale přesto opět nestíhají. Nicméně, tu je taky chladno. Zejména u nás doma. Náš dům je starý a postavený v době, kdy byla energie velmi levná. A tak okna ne úplně těsní, domem táhne průvan a je tu zima jako v psírně. Je mi jasné, proč Martin upozorňoval, že účet za topení bude vysoký, budeme totiž kromě domu evidentně vytápět i kousek zahrady a ulice. Nehledě na to, že topení, je-li zapnuté, bublá, syčí a prská a celé vytápění připomíná cestování po Islandu za gejzíry.
Zpod mikin s kapucou, flísu, rukavic a tlustých ponožek zdraví Off a jde si ohřát čaj, který během psaní vystydl na pokojovou teplotu.

6 komentářů:

  1. Nezmrzněte tam! Tady si zima pospíšila a je to humus největší.. :(

    T.

    OdpovědětVymazat
  2. v Americe by měla být celkem levně k dostání ohřívadla na hrnečky - mug warmer...
    No a u nás hnus: říjen bílý, houbař šílí :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Tak zda se, ze u nas na severu je nakonec nejtepleji... no ale taky zadna Havaii. Tesim se za pul roku na vykriky o Americanech, byla jsem za velkou louzi dvakrat a velice kratce a tak nejak jsem se rozhodla, ze potreti uz vazne nemusim. A tak me vazne zajima, jak to vidis ty;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zita: Je to opravdu rozporuplné!! Ze začátku jsem měla tendenci sklouzávat do jednoduchých, nabízejících se (většinou negativních) řešení. Ale když tu potkáš ty správné lidi (už minimálně 3), tak jsem si ledacos vyjasnila. Uvidíme :-) Překonat s někým bariéru povrchní nicneříkající konverzace je pro mě téměř nemožné, jsou v tom prostě daleko lepší.. Zjistíš, že ti ten člověk odpověděl 3 větama, v nichž nebylo jediné rozumné slovo, jen balast.

    OdpovědětVymazat
  5. Pav, vydržte to! Já si zatím tady ve Švédsku stěžovat na zimu nemůžu. Ale když mi dáš tak 2 týdny, předpokládám, budu nadávat s tebou.

    *L*

    OdpovědětVymazat
  6. Nemít letos ten batoh na břiše místo na zádech, řeknu: "Nejvyšší čas odjet do teplých krajin!" ;-)
    Luc

    OdpovědětVymazat