pondělí 2. listopadu 2009

Brzy se stmívá

a nastal čas si generálně postěžovat. Blog je totiž příliš optimistický, ukazuje jen horní části mojí americké sinusoidy, je potřeba trochu vyvážit zpravodajství.
Takže zaprvé. Potrava. Potrava se nakupuje v obřím obchoďáku, kousek od domu, aby se nemusela tahat z města. Mám velké štěstí, protože od našeho domu do Stop and Shopu je to asi 300 metrů, většinou po chodníku. Méně šťastné je to, že mezi domem a SnS je ještě dálniční křižovatka, kterou nutno překonat. Po cestě za potravou tak 7x přecházím dvou a víceproudou silnici, v jednu chvíli mám po obou stranách rozjetá auta a nikdo! tamtudy nechodí, všichni naši sousedi tam jezdí autem. Vlastní nákup je podobný nákupu domácímu a jediný důvod ke stížnosti je snad ten, že když člověk chvilku nedává pozor u pokladny, je mu nákup zabalen do 30 igelitových tašek (ač by se vešel do 2), které se potom doma hromadí.
Zadruhé. Chleba. Veškerý chleba chutná nasládle, nebo přímo sladce. Což milovník topinek s česnekem ocení. Dá se koupit i chleba nesladký, ovšem musí se řádně hledat a půlkilový bochník stojí 5 dolarů. A to je o 2 dolary víc než kelímek zmrzliny Ben and Jerry´s. Jíme tudíž zmrzlinu. Bez česneku.
Zatřetí. Metro. Bostonské metro se pyšní tím, že je nejstarší v USA. Je to pravda. Když jsem jela poprvé, strašlivě jsem se bála, byla tam totiž příšerná zima (klimatizace), metro pískalo, kvílelo, hrkalo a stálo dlouhé minuty v tunelu. Vpodstatě stejně to vypadá i teď, jen už se nebojím, čtu si a dávám si dostatečnou časovou rezervu. A taky jsem tam už dvakrát potkala švába, kterého se bojím skoro stejně jako medvěda.
Takže to by bylo, příště zase zvesela.

5 komentářů:

  1. Vidím jediné řešení - koupit si auto a pořádně se přežírat zmrzlinou, aby vás přešla chuť na chleba. Stejně potřebujete trochu přibrat. Hodně sil do dalšího boje a ať se sinusoida pěkně vyrovná někde na úrovni svého maxima;-)
    Luc

    OdpovědětVymazat
  2. Skoro cesky chleba se pry da v USA koupit pod nazvem Sour dough. Ja jsem tomu neverila, takze jsem zavelela koupit Dark russian rye bread. Zdalo se mi, ze nebude takovy vatovy. Je tmavy, vatovy a nasladly. Priste zkusim kysele testo.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, s taskami mam take problem. Beru si svoji, ale vzdycky na me koukaji jako na blazna, jako: "a fakt to nechcete zabalit???". Na chleba doporucuju pec na chleba, na jogurty jogurtovac, na zmrzlinu zmrzliovac atd., aspon tak se to da prezit tady :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Luc - máš pravdu, koupě auta by vyřešila bod 1 a 3, do té doby budu takhle skuhrat :-)
    Kulida - nasládlý, překvapení :-) já prostě z principu odmítám kupovat chleba za 5 dolarů, ale Ježíšek dneska něco říkal o pekárně, čímž zároveň odpovídám i Tereze :-)
    Měli jsme v Čechách spotřebu chleba opravdu velkou, tady to tak různě nahrazujem, ne úplně úspěšně.

    OdpovědětVymazat
  5. Pekárna mě též napadla. (No jakpak by ne.) :o)
    O dva dolary víc než BnJ's?! Kam to ten svět spěje!
    A pokud jde o to metro - bála bych se taky. A s tím švábem jsi to řekla přesně. Zlatej medvěd!
    Fandím a mávám! :o)

    OdpovědětVymazat