sobota 29. srpna 2009

Nálada deštivé soboty

Sobotní dopoledne. Je pod mrakem, včera přišla k pobřeží tropická bouře, což v praxi znamená, že venku prší (tady když prší, je to vždycky lijavec), moderátoři počasí jsou ještě exaltovanější než jindy a my zůstanem doma. Ochladilo se a nejsou vidět mrakodrapy, ani ten nejvyšší zrcadlový. Kuchyní, kde sedíme u snídaně (toasty, marmeláda, cashew butter, čaj) prochází spousta lidí, kromě nás tu dočasně bydlí ještě jedna Němka (ale velikostí a hlasitostí vydá za 2), tak je tu živo a angličtina má spoustu veselých přízvuků.

Chodím každý den do knihovny opakovat si a učit se (je potřeba držet mozek v kondici, zapomínám strašlivým tempem), a když mám splněno, jdu dolů do beletrie, sednu si do ušáku a jen tak si čtu. Na kávu jdu naproti do Starbucks, po čtyřech pokusech se moje hláskovací schopnosti natolik zlepšily, že jsem včera měla na kelímku správně svoje jméno, ovšem vyslovit se ho zatím nikdo neodvážil. Z nějakého zvláštního důvodu mi tam chutná káva jen ledová, na normální budu muset chodit jinam.

Knihovna je v centru, kousek od Copley Square, včera jsem šla celou cestu od Copley až na North Station pěšky, blížil se déšť, obloha byla kalná, šla jsem rychle, k parku, kolem Four Seasons (skupinka lidí s našpicovanými foťáky čekala před vchodem), pak kolem obludné místní nové radnice (betonová hrůza, vypadá jak bludiště pro myši postavené nastojato) a rovnou na North Station vyzvednout muže. Všude bylo plno lidí, s kávou i bez, na bruslích, na kole (cyklistů i běžců je tu fakt hodně), poslední prázdninový pátek. Chlapi nosí ajfouny a ostružiny za pasem jako kvéry, proklatě nízko (je to na třetí straně příručky Think big - how to make great money) a litrové kelímky s ledovou kávou, ženské muší sluneční brýle, žabky, kelímky menší a v kabelkách mají příručky o vztazích (Chapter 3 - Turn to each other instead of turning away). Došli jsme ještě na trh pro čerstvou zeleninu a ovoce, a ještě to stihli donést domů, než začal déšť.

Zvířata spatřená za poslední týden: labuť, divoká husa, vrabec, drozd, racek, pes, kočka, veverka, myš (v knihovně!!)

3 komentáře:

  1. to zní sametově a za seznam se, prosím, nezlob, myslím na něj, ale asi nic skvostného nevymyslím, my prostě začínali Šarlatovým písmenem a dostali se k Naprosto osvětleno (tedy aspoň já :)) Největší přehled mám v židovské am. literatuře, ale nejsem si jistá, jestli máš na ni náladu, není veselá

    OdpovědětVymazat
  2. Mě spíš zajímají nějaký osobní šťouchy :-) seznam si nějak dám dohromady. Naprosto osvětleno je v plánu v každém případě.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Off!!! Nechám si tě na večer :))))

    OdpovědětVymazat