pondělí 14. září 2009

Flea story IV. - Poznámkový aparát

  1. Byt jsme předtím viděli (eM), někdy na začátku srpna. Byt byl zařízený, bydlel v něm americký mladík jménem Richard se svou slečnou a kočkou. Při prohlídce si člověk všímá spousty věcí, ale pokud tam tehdy nějaké blechy byly, rozhodně nebyly vidět (stejně jako spousty dalších věcí)
  2. Při nastěhování byl byt příšerně špinavý, zřejmě pod dojmem stěhování R. vůbec neuklízel (sám nám později řekl, že ho to vůbec nezajímá), taky např. zhasnul takový ten malý hořáček na sporáku, takže do bytu vesele unikal plyn, zjistilo se, že nábytek zakrýval hnusné parkety a lišty, ale to vem čert, to nevadilo tolik. Sporák jsme si nechali zkontrolovat, byt uklidila správcovská firma a bylo to.
  3. Richard se odstěhoval jen o 2 patra výš, potkali jsme ho při předávání, tvářil se přátelsky a vykládal. O pár dní později, když jsme stáli na chodbě s inspektorem, tak málem ani nepozdravil (problém, jo? no to víte, to je prostě Boston) a zmizel.
  4. Součet prvních 3 bodů - blechy jsou zřejmě po Richardovic kočce, uklizením zmizela z povrchu jedna generace, a během toho týdne, co jsme tam nebydleli, se vylíhly další (i to, že jsou v celém bytě, odpovídá spíš dlouhodobějším potížím). Richard si zřejmě myslel, že situaci vyřeší přestěhováním, ale museli si je tam taky přenést. Richard je zmetek a darebák, kdyby nás na to upozornil, mohli jsme to vyřešit před nastěhováním.
  5. Do protějšího bytu se nestěhujeme, zůstáváme v Somerville a před dalším kolem hledání si trochu odpočinem.

2 komentáře:

  1. Uz to dva smysl :) To je teda drsny. Tak aspon vim na co davat pozor. Na predchozi najemniky.

    OdpovědětVymazat
  2. ufff...tak jsem vas dramaticky blesi pribeh preletl na jeden zatah a uz se tesim jen na dobre zpravy. Jinak si ale pamatuju, ze blechy psi na cloveka nejdou:)), skoda ze to neplati i o kocicich. Drzim palce a tesim se na dalsi vypraveni.
    P.

    OdpovědětVymazat